Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek

De 10 best betaalde bijbanen in 2024

De 10 best betaalde bijbanen in 2024

Ben je op zoek naar een bijbaan die goed betaalt? Of ben je een ouder die zijn kinderen wil aanmoedigen om wat extra geld te verdienen? In deze blog gaan we de best betaalde bijbanen voor jongeren in Nederland verkennen. Of je nu studeert, op zoek bent naar extra zakgeld of ervaring wilt opdoen in het werkveld, deze lijst kan je helpen bij het vinden van de juiste bijbaan.

1. Callcentermedewerker

Gemiddeld uurloon: €10 - €18 per uur

Als callcentermedewerker kun je werken in verschillende sectoren, zoals klantenservice, sales of marktonderzoek. Je beantwoordt telefoontjes, handelt vragen of klachten af en voert soms ook outbound gesprekken. Dit kan een flexibele bijbaan zijn met mogelijkheden voor avond- en weekendwerk. Ook is vanuit huis werken vaak een mogelijkheid. Soms kiezen callcenters ervoor om te betalen per prestatie. Dat kan veel geld opleveren door hoge bonussen, maar ook zorgen voor een wisselend maandloon.

2. Horecamedewerker

Gemiddeld uurloon: €9 - €15 per uur

Werken in de horeca biedt diverse mogelijkheden, van bediening in restaurants tot barista in een café. Je taken kunnen variëren van het opnemen van bestellingen en bedienen van gasten tot het bereiden van drankjes en gerechten. Horecawerk kan vooral lucratief zijn tijdens drukke weekenden en feestdagen. Bij het basisloon binnen de horeca worden vaak fooien toegevoegd, waardoor het salaris hoger kan uitvallen.

3. Supermarktmedewerker

Gemiddeld uurloon: €6 - €15 per uur

Als supermarktmedewerker werk je in een winkelomgeving en voer je taken uit zoals vakkenvullen, kassawerk en klantenservice. Dit kan een flexibele bijbaan zijn met mogelijkheden voor zowel dag- als avondwerk. Sommige supermarkten bieden ook toeslagen voor werken op onregelmatige uren.

4. Bezorger

Gemiddeld uurloon: €9 - €15 per uur

Als bezorger kun je werken voor verschillende bedrijven, zoals maaltijdbezorging, pakketbezorging of boodschappenbezorging. Je levert producten af bij klanten en zorgt voor een goede service. Werken als bezorger kan vooral lucratief zijn tijdens piekuren en bezorgdiensten die fooien toestaan.

5. Magazijnmedewerker

Gemiddeld uurloon: €9 - €14 per uur

In een magazijnomgeving help je met het verwerken van binnenkomende en uitgaande goederen, het verzamelen van orders en het beheren van voorraad. Dit kan fysiek werk inhouden, zoals tillen en lopen, maar biedt vaak flexibele werktijden en mogelijkheden voor extra uren.

6. Schoonmaker

Gemiddeld uurloon: €10 - €15 per uur

Als schoonmaker werk je in verschillende omgevingen, zoals kantoren, scholen of woningen. Je verricht taken zoals stofzuigen, dweilen, afstoffen en sanitair reinigen. Schoonmaakwerk kan vooral lucratief zijn als je bereid bent om te werken op onregelmatige uren of in het weekend.

7. Tuinman

Gemiddeld uurloon: €10 - €15 per uur

Als tuinman of tuinierster help je met het onderhouden van tuinen en groenvoorzieningen. Je kunt taken uitvoeren zoals grasmaaien, snoeien, onkruid wieden en planten water geven. Tuinwerk kan seizoensgebonden zijn en biedt flexibiliteit, vooral tijdens de zomermaanden.

8. Privéleraar

Gemiddeld uurloon: €10 - €13 per uur

Als tutor of privéleraar help je studenten met het begrijpen van moeilijke vakken of het voorbereiden op examens. Je kunt werken met individuele studenten of kleine groepen en je expertise delen op gebieden zoals wiskunde, talen, wetenschap of examenvoorbereiding. Vaak is een vereiste dat je het vak waar je bijles over wil geven zelf hebt afgrond op Havo of VWO met een 7 of hoger.

9. Freelance Schrijver

Gemiddeld uurloon: €12 - €17 per uur

freelance schrijver of redacteur heb je de flexibiliteit om te werken aan verschillende projecten, zoals het schrijven van artikelen, blogs, web content, of het redigeren en proeflezen van teksten voor klanten. Deze bijbaan vraagt om creativiteit en is met name passend voor jongeren die goed zijn in schrijven en een passie hebben voor taal.

10. Fitnessinstructeur

Gemiddeld uurloon: €10 - €20 per uur

Als fitnessinstructeur help je mensen met het behalen van hun fitnessdoelen door hen te begeleiden bij oefeningen en het opstellen van trainingsprogramma’s. Je kunt werken in sportscholen, fitnesscentra of als freelance trainer. Vooral als je gepassioneerd bent over fitness en een positieve impact wilt hebben op het leven van anderen, is dit een bijbaan waar je zelf ook veel energie uit kunt halen.

Op zoek naar een goed betaalde bijbaan?

Ben je op zoek naar een nieuwe bijbaan? Vacatures vind je snel en eenvoudig op de Swipe4work-app. De app is te downloaden in de App store en de Google Play Store. Na het installeren maak je eenvoudig een profiel aan. Nadat je profiel compleet is, zorgt het unieke algoritme ervoor dat passende vacatures worden getoond. Het handige aan deze app? Je solliciteert met één swipe naar rechts, en het indienen van een cv of sollicitatiebrief is niet nodig! Zo eenvoudig vind je nergens een baan.