Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek
  • Nieuws

Dit zijn de 10 best betaalde mbo-banen in 2023

Dit zijn de 10 best betaalde mbo-banen in 2023

We willen natuurlijk allemaal graag een goed salaris. Het bedrag dat je verdient, hangt echter af van verschillende factoren, waaronder je werkervaring en opleidingsniveau. Over het algemeen verdien je met een afgeronde mbo-opleiding iets minder dan met een afgeronde hbo-opleiding. Ben je op zoek naar een mbo-opleiding waarmee je later een redelijk salaris kunt verdienen? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar de best betaalde mbo-banen in Nederland? In dit blogartikel bespreken we de 10 best betaalde mbo-banen van Nederland, inclusief het gemiddelde salaris.

1. Procesoperator (€ 2.800 - € 3.500 bruto per maand)

Een procesoperator is verantwoordelijk voor het beheren en controleren van productieprocessen bij bedrijven die werkzaam in industrieën zoals de chemie of voedselverwerking. De procesoperator zorgt ervoor dat de machines goed functioneren, houdt toezicht op de productiekwaliteit en lost eventuele storingen op. Met een gemiddeld maandsalaris tussen € 2.800 en € 3.500 is de functie van procesoperator een van de best betaalde mbo-banen in Nederland.

2. AutoCAD tekenaar (€ 2.800 - € 3.500 bruto per maand)

Op de tweede plaats van de best betaalde mbo-banen staat de AutoCAD-tekenaar. Deze tekenaar speelt een belangrijke rol bij het ontwerpen en maken van technische tekeningen voor architectuur, engineering en bouwprojecten. AutoCAD is een softwareprogramma waarmee technische tekeningen worden gemaakt, vandaar de functietitel AutoCAD-tekenaar. Het salaris van een AutoCAD-tekenaar is vergelijkbaar met dat van een procesoperator, waardoor het ook een van de best betaalde mbo-banen is.

3. Verpleegkundige (€ 2.700 – € 3.300 bruto per maand)

Verpleegkundigen zijn werkzaam in de zorg en helpen mensen in onder andere ziekenhuizen en verpleeghuizen. De functie van een verpleegkundige kan uit talloze werkzaamheden bestaan, maar over het algemeen helpen ze patiënten met medische behandelingen, helpen bij de verzorging en geven medicijnen. Een dankbare functie waarbij een goed salaris hoort. Zo verdienen verpleegkundigen met een afgeronde mbo-diploma gemiddeld tussen de € 2.700 en € 3.300 bruto per maand.

4. Accountmanager (€ 2.500 - € 3.300 bruto per maand)

Een accountmanager of vertegenwoordiger heeft als taak om klantrelaties te onderhouden, nieuwe verkoopkansen te creëren en verkoopdoelstellingen te behalen. Het is belangrijk dat de accountmanager sterke banden opbouwt met klanten en op maat gemaakte adviezen en oplossingen biedt. Deze functie staat op de vierde plaats als het gaat om best betaalde mbo-banen, met een salaris tussen de € 2.500 en € 3.300 bruto per maand. Het salaris kan echter hoger uitvallen, omdat er vaak prestatiegerichte bonussen worden toegekend.

5. Grafisch vormgever (€ 2.200 - €3.300 bruto per maand)

Grafisch vormgevers zijn creatievelingen die zich bezighouden met het ontwerpen van visuele communicatie voor diverse media, zoals print, digitale platforms en reclame. Ze creëren grafische elementen, zoals logo’s, brochures, websites en sociale media-afbeeldingen. Met een salarisrange tussen € 2.200 en € 3.300 kunnen grafisch vormgevers een goed inkomen verdienen en staan daarom ook in de lijst met best betaalde mbo-banen.

6. Maatschappelijk werker (€ 2.200 - € 3.000 bruto per maand)

Een andere goed betaalde baan is die van de maatschappelijk werker. Maatschappelijk werkers helpen individuen en gemeenschappen met sociale en emotionele uitdagingen. Ze bieden begeleiding, advies en praktische hulp aan mensen die te maken hebben met moeilijke situaties, zoals huiselijk geweld, verslaving, werkloosheid of psychische problemen. In Nederland verdienen maatschappelijk werkers tussen de € 2.200 en € 3.000 bruto per maand.

7. Medisch assistent (€ 2.200 – € 2.800 bruto per maand)

Ook in de lijst met best betaalde mbo-banen, staat de medisch assistent. Medisch assistenten ondersteunen artsen en andere zorgprofessionals in klinieken of ziekenhuizen. Ze voeren administratieve taken uit, plannen afspraken, nemen medische geschiedenissen op en assisteren bij medische procedures. Met een salarisrange tussen € 2.200 en € 2.800 kunnen medisch assistenten een goed inkomen verdienen in de gezondheidszorgsector.

8. Klantenservice medewerker (€ 2.100 – 2.800 bruto per maand)

Klantenservice medewerkers spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van klanten en het afhandelen van hun vragen en klachten via telefoon, e-mail of chat. Ze bieden een gastvrije service, lossen problemen op en zorgen voor klanttevredenheid. Het salaris varieert in Nederland tussen de € 2.100 en € 2.800 per maand.

9. Logistiek medewerker (€ 2.000 - € 2.800 bruto per maand)

Ook de logistiek medewerker vinden we terug in de top 10 met best betaalde mbo-banen met een salaris tussen de € 2.000 en € 2.800 bruto per maand. Logistiek medewerkers zijn verantwoordelijk voor het organiseren en beheren van de goederenstroom binnen een bedrijf. Ze zorgen ervoor dat producten op tijd worden geleverd, houden voorraden bij, plannen transport en coördineren de logistieke processen.

10. Verzorgende IG (€ 2.000 - € 2.600 bruto per maand)

Verzorgenden IG verlenen persoonlijke zorg en ondersteuning aan mensen die hulp nodig hebben in hun dagelijks leven. Ze helpen met persoonlijke verzorging, bieden begeleiding en voeren verpleegkundige handelingen uit. Het salaris varieert meestal tussen € 2.000 en € 3.000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband en sluit het lijstje af met de best betaalde mbo-banen.

Top 10 best betaalde mbo-banen in Nederland

Beroep

Bruto maand salaris

Procesoperator

€ 2.800 - € 3.500

AutoCAD tekenaar

€ 2.800 - € 3.500

Verpleegkundige

€ 2.800 - € 3.300

Accountmanager

€ 2.500 - € 3.300

Grafisch vormgever

€ 2.200 - € 3.300

Maatschappelijk werker

€ 2.200 - € 3.000

Medisch assistent

€ 2.200 - € 2.800

Klantenservice medewerker

€ 2.100 - € 2.800

Logistiek medewerker

€ 2.000 - € 2.800

Verzorgende IG

€ 2.000 - € 2.600

Op zoek naar een goed betaalde baan?

Ben je ook op zoek naar een goed betaalde mbo-baan? Vacatures vind je snel en eenvoudig op de Swipe4work-app. De app is te downloaden in de App Store en de Google Play Store. Na het installeren maak je eenvoudig een profiel aan. Nadat je profiel compleet is, zorgt het unieke algoritme ervoor dat passende vacatures worden getoond. Het handige aan deze app? Je solliciteert met één swipe naar rechts, en het indienen van een cv of sollicitatiebrief is niet nodig! Zo eenvoudig vind je nergens een baan.

Anderen bekeken ook: