Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek
  • Tips

Haal meer uit je huidige baan met deze tips!

Haal meer uit je huidige baan met deze tips!

Wanneer je een werknemer bent bij een bedrijf, werk je samen met je collega’s aan de doelen en probeer je het bedrijf verder te helpen. Naast dat je beter samen leert werken en bedrijfsdoelen haalt, is het ook belangrijk dat je jezelf verder ontwikkelt. Maar hoe kan jij ervoor zorgen dat je ook op individueel gebied het meeste uit je baan haalt? Swipe4Work heeft een paar tips voor je opgesteld die jou erbij helpen om het meeste uit je huidige baan te halen!

Stel doelen

Bepaal voor jezelf wat duidelijke en haalbare doelen voor jezelf zijn binnen je huidige functie. Denk bijvoorbeeld aan doelen op het gebied van prestaties, vaardigheden die je wilt ontwikkelen, of projecten waaraan je wilt werken. 

Neem initiatief

Het klinkt cliché, maar wacht niet af tot er kansen naar je toe komen, neem zelf het initiatief! Wees bereid om extra verantwoordelijkheden op je te nemen, nieuwe projecten te starten of suggesties te doen voor verbeteringen binnen het bedrijf.

Ontwikkel nieuwe vaardigheden

Ga bij jezelf na welke vaardigheden waardevol zijn voor jouw baan en vakgebied. Zodra je hiervan een duidelijk beeld hebt geschetst, kun je manieren zoeken om deze vaardigheden (verder) te ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan trainingen, workshops, online cursussen of zelfstudie. 

Zoek feedback

Feedback hoeft niet alleen negatief bedoeld te zijn. Sta open voor feedback en vraag (regelmatig) feedback van je leidinggevende, collega’s en eventueel klanten over je prestaties en hoe je jezelf verder kunt verbeteren. Gebruik deze feedback om jezelf verder te ontwikkelen en door te groeien. 

Bouw aan je netwerk

Het klinkt misschien als veel werk, maar investeer in het opbouwen van relaties binnen en buiten je organisatie. Dit kan je helpen om nieuwe kansen te ontdekken, te leren en je professionele reputatie te versterken. Onthou dan ook goed: het is niet wie je bent, maar wie je kent!

Wees proactief

Identificeer uitdagingen of problemen binnen je werk en het bedrijf, en werk proactief aan oplossingen. Dit toont je betrokkenheid en helpt je om waarde toe te voegen aan het bedrijf.

Blijf op de hoogte

Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft van ontwikkelingen en trends binnen je vakgebied en de industrie waarin je werkzaam bent. Op deze manier ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws, blijf je relevant en groei je mee met veranderingen. Op deze manier kun je, indien nodig, weer proactief handelen binnen je huidige baan en inspelen op nieuwe ontwikkelingen in de markt.

Wees flexibel

Sta altijd open voor veranderingen en nieuwe uitdagingen binnen je huidige functie. Naast dat dit jou erbij helpt om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, kun je je hierdoor ook beter aanpassen aan veranderingen.

Blijf gemotiveerd

Houd jezelf gemotiveerd door te focussen op wat je leuk vindt aan je werk en de impact die je kunt hebben. Vier successen en leer van tegenslagen om je enthousiasme en betrokkenheid te behouden. 

Door je te proberen houden aan bovenstaande tips, kun je meer voldoening en plezier halen uit je huidige baan en zo je werkgeluk vergroten!