Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek
  • Vacatures
  • Tips

Waar vind ik traineeships in Groningen?

Waar vind ik traineeships in Groningen?

Ben je recent afgestudeerd en woon je in Groningen? Misschien heb je erover nagedacht om een traineeship te volgen om je carrière een vliegende start te geven. Met een traineeship biedt een bedrijf of organisatie je een trainingsprogramma aan om de benodigde ervaring op te doen om door te groeien naar een volwaardige functie. Maar hoe vind je de juiste traineeships in Groningen? In deze blog vertellen we waar je de beste traineeships kunt vinden.

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een trainingsprogramma of leerprogramma waarbij recent afgestudeerden en young professionals de kans krijgen om werkervaring op te doen in een bepaald vakgebied. Tijdens een traineeship werken trainees meestal in verschillende functies, waarbij ze de kans krijgen om kennis op te doen in verschillende aspecten van het vakgebied. Een trainee wordt vaak begeleid door een mentor of coach. Een traineeship wordt ook wel gezien als een werk-leer traject, waarbij je ook een salaris ontvangt.

Waarom een traineeship volgen?

Voor recent afgestudeerden en young professionals kan een traineeship een mooie opstap zijn naar een succesvolle loopbaan. Tijdens je studie heb je de nodige kennis opgedaan, echter mist vaak de praktische toepassing. Een traineeship biedt de mogelijkheid om werkervaring op te doen in een specifiek vakgebied. Hierdoor kan de trainee vaardigheden en skills ontwikkelen die nodig zijn om succesvol te zijn in de branche. Daarnaast bieden traineeships vaak de mogelijkheid om door te groeien binnen het bedrijf. Hierdoor is de kans groot dat je na de traineeship direct een baan hebt.

Hoe vind ik traineeships in Groningen?

Het volgen van een traineeship is dus erg interessant. Je kunt er veel van leren en de kans op een baan wordt na een traineeship vergroot. Maar hoe vind je nu interessante traineeships in Groningen? Hieronder vertellen we de beste plekken voor het vinden van een traineeship in Groningen:

1. Vacaturewebsites

Er zijn diverse vacaturebanken die niet alleen vacatures, maar ook traineeships in Groningen aanbieden. Enkele bekende vacaturewebsites zijn bijvoorbeeld Indeed, Monsterboard en Nationale Vacaturebank. Young Capital is een website die zich voornamelijk richt op jongeren en waar je ook diverse traineeships in Groningen kunt vinden. Bovendien bieden sommige lokale vacaturewebsites ook traineeships aan. Zo kun je bij Noorderlink verschillende traineeships vinden die specifiek gericht zijn op Noord-Nederland.

2. Universiteit en hogescholen in Groningen

Traineeships zijn ook te vinden via de hogeschool of universiteit. Zo hebben de meeste onderwijsinstellingen een loopbaancentra die vacatures en traineeships aanbieden aan studenten en alumni. Door de website van de onderwijsinstelling zoals de RUG of de Hanzehogeschool te raadplegen, kun je vacatures en traineeships in Groningen vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om contact op te nemen met carrière- of stagebegeleiders voor informatie over beschikbare traineeships.

3. Websites van bedrijven in Groningen

Bedrijven en organisaties in Groningen bieden vaak naast vacatures, ook traineeships aan en plaatsen deze op hun eigen websites. Door de websites van deze bedrijven te bekijken, kun je de beschikbare traineeships vinden. Door de websites van deze bedrijven te bekijken kun je niet alleen de beschikbare traineeships in Groningen vinden, maar krijg je ook direct meer informatie over het bedrijf.

4. Carrièrebeurzen en netwerkevents in Groningen

Er worden regelmatig carrièrebeurzen en netwerkevenementen georganiseerd in Groningen. Zo wordt jaarlijks de Noordelijke banenbeurs georganiseerd, waar tientallen bedrijven uit het noorden aanwezig zijn om zich te presenteren aan potentiële werknemers. Daarnaast organiseren zowel de Rijksuniversiteit als de Hanzehogeschool regelmatig evenementen die gericht zijn op werkgelegenheid en netwerken. Een bezoek aan deze evenementen kan je in contact brengen met bedrijven en organisaties die traineeships aanbieden.

5. Social media

Social media kan ook een effectieve manier zijn om traineeships in Groningen te vinden. Door bedrijven en organisaties waarin je geïnteresseerd bent te volgen op LinkedIn, Facebook of Instagram, blijf je op de hoogte van hun laatste ontwikkelingen, vacatures en traineeships. Sommige bedrijven plaatsen hun vacatures en traineeships namelijk rechtstreeks op social media. Door deze kanalen te volgen, kun je dus eenvoudig op de hoogte blijven van nieuwe traineeships in Groningen.

6. Swipe4Work

Een andere manier om traineeships in Groningen te vinden is via de Swipe4Work-app. Naast vacatures in Groningen, vind je op deze app ook verschillende traineeships. Het handige aan deze app is dat je zonder cv of sollicitatiebrief kunt solliciteren. Het werkt namelijk net als populaire datingapps zoals Tinder of Bumble, waarbij je simpelweg naar links of rechts veegt om aan te geven of je geïnteresseerd bent in een traineeship of vacature. Door een profiel aan te maken, krijg je alleen de traineeships te zien die aansluiten bij jouw interesses en voorkeuren. Hierdoor is het vinden van een passende traineeship in Groningen snel en gemakkelijk. Benieuwd naar de traineeships? Download dan direct de app in de App Store of Google Playstore

Wat voor traineeships zijn er in Groningen?

Er zijn in Groningen verschillende soorten traineeships beschikbaar. Uiteraard is het afhankelijk van de sector en de interesses of er geschikte traineeships voor jou te vinden zijn. In Groningen zijn er onder andere de volgende traineeships te vinden: management traineeships, IT-traineeships, finance traineeships, marketing traineeships, HR-traineeships en sales traineeships. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van traineeships die beschikbaar zijn in Groningen. Het aanbod van traineeships varieert sterk per bedrijf en sector. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken welke traineeships er beschikbaar zijn en welke het beste bij jouw interesses en vaardigheden passen.

Anderen bekeken ook: