Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek
  • Vacatures

Waar vind ik vacatures in Amsterdam?

Swipe4Work
Door , Swipe4Work
Waar vind ik vacatures in Amsterdam?

Op zoek naar een nieuwe baan in Amsterdam, maar merk je de uitdaging van de krapte op de arbeidsmarkt? Het zoeken naar geschikte vacatures kan een taak op zich zijn. In deze blog delen we bruikbare tips en bronnen om jou te helpen bij het ontdekken van relevante vacatures in Amsterdam. Zo kun je snel de passende baan vinden waar je naar op zoek bent.

Apps

Tegenwoordig is onze telefoon onmisbaar geworden en het is dan ook niet verwonderlijk dat er vacatures op te vinden zijn. Solliciteren via je telefoon is ideaal omdat het op elk moment kan en op elke locatie mogelijk is. Swipe4Work is een handige vacature-app die zich richt op het vinden van vacatures in Nederland. Het is zeer laagdrempelig en met een paar eenvoudige stappen kun je al aan de slag. De app toont vacatures die overeenkomen met je voorkeuren en je kunt eenvoudig solliciteren door te swipen, vergelijkbaar met de manier waarop je gebruikt maakt van bijvoorbeeld Tinder. Een groot voordeel van Swipe4Work is dat je geen cv, sollicitatiebrief of motivatiebrief hoeft te schrijven. Deze zijn vaak nog wel verplicht wanneer je solliciteert via de online vacaturebanken. Binnen de app kun je anoniem solliciteren tot aan de match, wat zorgt voor een inclusieve manier van solliciteren. Naast Swipe4Work zijn er ook andere vacatureplatformen, zoals Indeed en LinkedIn, die mobiele apps hebben waarmee je vacatures kunt vinden.

Google jobs

Google kon natuurlijk niet achterblijven en is daarom gestart met Google Jobs. Google Jobs is een zoekmachine die speciaal is ontworpen om vacatures van verschillende bronnen, waaronder bedrijven, vacaturebanken en websites te verzamelen en weer te geven. Wanneer je in Google ‘vacatures Amsterdam’, ‘marketing vacatures Amsterdam’ of ‘HR-vacatures Amsterdam’ googled, krijg je direct de resultaten te zien. Met Google Jobs kun je ook filteren op bijvoorbeeld locatie, functietitel en salaris. Een nadeel van Google Jobs is dat je niet direct kunt solliciteren. In plaats daarvan word je doorgestuurd naar een website of een recruitmentbureau waar je de sollicitatieprocedure kunt starten.

Social media

Het actief volgen van bedrijven op sociale media, vooral op platforms zoals LinkedIn, Facebook en Instagram, is een slimme strategie om snel toegang te krijgen tot actuele vacatures. Door lid te worden van relevante groepen en communities op platforms zoals  LinkedIn en Instagram, vergroot je niet alleen je netwerk, maar verhoog je ook je kansen om lokale vacatures in Amsterdam te vinden.

Op sociale media kun je jouw eigen algoritme vormgeven, waardoor je gerichter vacatures kunt vinden die passen bij jouw interesses en expertises. Dit stelt je in staat om een vacature-bubbel te creëren die afgestemd is op jouw voorkeuren en loopbaandoelen. De kracht van sociale media in jouw zoektocht kan zomaar eens relevant zijn om de Amsterdamse arbeidsmarkt te ontdekken

LinkedIn

LinkedIn biedt verschillende manieren voor het vinden van vacatures in Amsterdam. Een van deze manieren is LinkedIn Jobs. LinkedIn Jobs is een sectie op het platform waar je kunt filteren op onder andere locatie, functietitel en branche om zo vacatures te vinden die voldoen aan jouw zoekcriteria. Let wel op dat er soms ook vacatures worden getoond die buiten deze criteria vallen.

Een andere optie is om via bedrijfsprofielen op LinkedIn vacatures te vinden. Bedrijven plaatsen vaak hun vacatures op hun LinkedIn-profiel. Als je geïnteresseerd bent in een specifiek bedrijf, kun je hun LinkedIn-profiel bezoeken en de vacatures bekijken die ze hebben geplaatst. Daarnaast biedt LinkedIn de mogelijkheid om in contact te komen met recruiters en werknemers van bedrijven waar je graag zou willen werken, wat nieuwe en interessante kansen kan opleveren.

Krant en lokale media

In Amsterdam bieden lokale kranten en media, zoals Het Parool en AT5, een schat aan vacatures. Deze bronnen plaatsen regelmatig vacatures voor bedrijven in de regio, gericht op diverse sectoren zoals technologie, creatieve industrie en toerisme. Het voordeel van deze lokale vacatures is dat ze vaak minder bekend zijn, waardoor je minder concurrentie ondervindt in vergelijking met grotere vacaturebanken. De zoektocht via de Amsterdamse media kan daarom zeker interessant zijn voor lokale vacatures. 

Uitzendbureaus

Een andere manier om vacatures te vinden in Amsterdam is te ontdekken via uitzendbureaus die zich richten op de lokale arbeidsmarkt. Uitzendbureaus bieden vaak vacatures voor tijdelijk werk, parttime werk of voor specifieke sectoren, zoals de horeca, ICT, onderwijs of bouw. Bekende uitzendbureaus in Amsterdam en de omliggende regio’s zijn Unique, Tempo-Team, Randstad en Walters People. Het voordeel van een uitzendbureau is de snelheid waarmee je aan het werk kunt en de kans om waardevolle ervaring op te doen in diverse sectoren.

Hoewel uitzendwerk snel kansen biedt om ervaring op te doen en vaardigheden te ontwikkelen, is het belangrijk te weten dat deze posities vaak tijdelijk of op projectbasis zijn. Dit kan leiden tot onzekerheid over de toekomst van je werk. Ben je nog oriënterend en op zoek naar meerdere mogelijkheden in de Amsterdamse arbeidsmarkt? Dan is de dynamiek van uitzendbureaus wellicht een strategische stap om je carrière in Amsterdam een impuls te geven. 

Lokale bedrijven websites

Waar je ook vacatures kun vinden, is op de websites van lokale bedrijven zelf. Bezoek de officiële websites van de lokale bedrijven waarin je geïnteresseerd bent. De meeste bedrijven hebben een speciale pagina op hun website waarop ze hun vacatures plaatsen. Vaak kun je deze pagina vinden door te zoeken naar “carrière”, “werken bij”, “vacatures” of “jobs”. Het handige aan deze websites is dat je naast vacatures ook direct meer informatie vindt over het bedrijf zelf. Het voordeel van solliciteren bij een bedrijf rechtstreeks via hun website is dat je een betere indruk krijgt van het bedrijf en je je sollicitatie specifiek kunt richten op de organisatie en de functie. En zo blijf je altijd op de hoogte over de openstaande vacatures. 

Netwerken

Breid je kansen op het vinden van vacatures in Amsterdam uit door actief te netwerken. Deelname aan lokale evenementen en meetups stelt je direct bloot aan professionals en werkgevers, toont je proactieve houding en vergroot je mogelijkheden voor een nieuwe carrièrekoers. Hoewel netwerken niet altijd directe resultaten oplevert, kan het waardevol zijn voor kansen in de toekomst. 

Anderen bekeken ook: