Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek
  • Vacatures
  • Tips

Waar vind ik vacatures in Drenthe?

Waar vind ik vacatures in Drenthe?

Wil je graag een nieuwe baan vinden in Drenthe, maar weet je niet hoe je moet beginnen met zoeken? Het kan moeilijk zijn om vacatures te vinden in een specifieke regio, maar er zijn gelukkig genoeg manieren om erachter te komen welke vacatures er beschikbaar zijn in Drenthe. In deze blog geven we je meer informatie over hoe je dit kunt doen. Of je nu net begint op de arbeidsmarkt of op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, met de tips die we geven vind je gemakkelijk interessante vacatures in Drenthe.

Apps

Solliciteren gebeurt al jaren op de traditionele manier waarbij je als werkzoekende een cv met sollicitatiebrief of motivatiebrief verstuurd naar de werkgever. De manier van solliciteren verandert echter, voornamelijk door de opkomst van technologie en nieuwe generaties. De nieuwste generaties zijn namelijk al gewend aan een snelle en effectieve manier van informatie en communicatie.

Ben je op zoek naar vacatures in Drenthe, en wil je ook op een snelle manier solliciteren? Dan is Swipe4Work een handige vacature-app. Op deze app vind je vacatures in Drenthe die aansluiten bij de door jouw ingevulde voorkeuren. Het voordeel van Swipe4Work is dat je geen cv of sollicitatie hoeft te versturen, een aantal gegevens invullen is voldoende om te kunnen solliciteren. Naast deze vacature-app hebben ook platformen zoals Indeed, Monsterboard, Randstad en LinkedIn een mobiele applicatie waarmee je eenvoudig via je telefoon vacatures kunt vinden.

Google Jobs

Google Jobs is een handig platform om vacatures in Drenthe te vinden, omdat het vacatures verzamelt van verschillende bronnen. Hierdoor krijg je een vrij volledig overzicht van alle beschikbare vacatures in de regio Drenthe. Google Jobs maakt gebruik van informatie van online vacaturebanken en bedrijfswebsites om de vacatures te verzamelen. Je kunt Google Jobs vinden door eenvoudigweg ‘Google Jobs’ in de zoekbalk in Google in te voeren. Je zult dan zoekresultaten zien die verwijzen naar het platform. Je kunt ook specifieke zoektermen invoeren zoals ‘ICT-vacatures’, ‘marketing vacatures’ of ‘vacatures Drenthe’ om het resultaat van Google Jobs te zien. Door te filteren op locatie en andere criteria, kun je de zoekresultaten aanpassen aan jouw specifieke zoekopdracht.

Social media

Social media is helemaal van deze tijd en kan uiteraard ook ingezet worden voor het vinden van vacatures in Drenthe. Er zijn verschillende social media platformen die je kunt inzetten voor het vinden van vacatures zoals LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram.

Van deze social media platformen is LinkedIn het meest geschikt voor het vinden van vacatures. LinkedIn is namelijk een online platform die zich richt op het professionele netwerk en carrièremogelijkheden. De meeste bedrijven zijn actief op LinkedIn en zullen hier ook hun vacatures plaatsen. Daarnaast is LinkedIn een veelgebruikt platform voor recruiters om nieuwe talent te vinden. Volg bedrijven en recruiters die actief zijn in de regio Drenthe, dan kun je snel reageren als er iets interessant voor jou tussen zit.

Maar ook op de ander social media platformen kun je vacatures vinden. Op Twitter en Instagram kun je bijvoorbeeld zoeken naar hashtags zoals #vacaturesdrenthe of #werkenindrenthe om relevante vacatures de vinden in de omgeving. Ook heb je de mogelijkheid om op je social media kanalen een oproep te plaatsen met daarin de oproep dat je op zoek bent naar vacatures in Drenthe.

Regionale kranten en media

Hoewel er steeds meer online bronnen beschikbaar zijn om vacatures te vinden, blijven lokale kranten toch ook een belangrijke bron voor het vinden van werk. Veel bedrijven plaatsen namelijk vacatures in lokale kranten omdat ze op zoek zijn naar lokale medewerkers. Als je op zoek bent naar vacatures in Drenthe zijn er verschillende lokale kranten waarin je kunt zoeken, zoals het Dagblad van het Noorden, Coevorder Courant, Asser Courant en de Krant van Tynaarlo. Deze kranten publiceren vaak lokale vacatures en kunnen daarom een uitstekende bron zijn voor het vinden van nieuwe vacatures.

Uitzendbureaus

Wanneer je op zoek bent naar vacatures in Drenthe, kan het inschakelen van een uitzendbureau ook een optie zijn. Er zijn diverse uitzendbureaus in Drenthe beschikbaar die je kunnen ondersteunen bij het vinden van passende vacatures. Enkele voorbeelden van uitzendbureaus in Drenthe zijn Abiant Uitzendbureau, Paraat Uitzendbureau, Start People en Randstad. Het voordeel van het inschakelen van een uitzendbureau is dat ze vaak toegang hebben tot een groot aantal vacatures. Dit betekent dat je in veel gevallen snel aan de slag kunt. Het nadeel is echter dat uitzendbureaus vaak worden ingeschakeld door bedrijven die op zoek zijn naar parttime of tijdelijke medewerkers.

Online vacaturebanken

Momenteel is het vinden van vacatures via online vacaturebanken het meest populair in Nederland. Hier kun je vaak eenvoudig criteria instellen zoals locatie, branche of functietitel. Online vacaturebanken hebben een groot aantal vacatures, dit zorgt ervoor dat je keuze hebt uit verschillende interessante bedrijven. Een aantal populaire vacaturebanken zijn dan ook: Indeed, Monsterboard, Jooble en de Nationale Vacaturebank. Een nadeel van deze vacaturesites is echter dat je tussen veel vacatures moet zoeken om de juiste te vinden, en dat sommige vacatures al snel verouderd zijn. Ook krijg je vaak vacatures te zien die niet passen bij jouw zoekcriteria, hierdoor ben je soms wat langer aan het zoeken naar geschikte vacatures.

Websites van bedrijven

Lang niet alle bedrijven plaatsen hun openstaande vacatures in de krant of op online vacaturebanken. Daarom kan het ook nuttig zijn om eens een kijkje te nemen op de websites van bedrijven. Veel bedrijven hebben een aparte webpagina op hun website waar ze hun vacatures plaatsen. Deze pagina’s zijn meestal te vinden onder kopjes als ‘vacatures’, ‘jobs’, ‘carrière’ en ‘werken bij’. Door deze webpagina’s regelmatig te bezoeken, kun je snel op de hoogte blijven van nieuwe vacatures die beschikbaar zijn bij deze bedrijven.

Anderen bekeken ook: