Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek
  • Vacatures
  • Tips

Waar vind ik vacatures in Friesland?

Waar vind ik vacatures in Friesland?

Op zoek naar vacatures in Friesland? Het vinden van geschikte vacatures kan soms lastig zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om aan de slag te gaan en vacatures te vinden die passen bij jouw vaardigheden en interesses. In deze blog delen we daarom een aantal handige tips en bronnen voor het vinden van vacatures in Friesland. Zo vind je hopelijk snel de baan waar je naar op zoek bent.

Apps

Dankzij technologische ontwikkelingen verandert de manier waarop mensen werk vinden steeds meer. Tegenwoordig is het haast ondenkbaar om te leven zonder een mobiele telefoon, het is daarom ook niet gek dat de telefoon ook wordt gebruikt voor het vinden van vacatures. Een handige app voor het vinden van vacatures in Friesland is via de Swipe4Work-app. Deze handig app is beschikbaar voor zowel Android als iOS toestellen. De app toont vacatures in Friesland die overeenkomen met jouw voorkeuren. Het voordeel van Swipe4Work is dat je geen cv, sollicitatiebrief of motivatiebrief hoeft te schrijven, enkel een aantal gegevens invullen is voldoende. Naast Swipe4Work zijn er nog andere vacatureplatforms die een online app hebben, denk aan Indeed, LinkedIn en Monsterboard.

Online vacaturebanken

Een bekende en veelgebruikte manier voor het vinden van vacatures in Friesland is via online vacaturebanken. Er zijn een aantal vacaturebanken die zich specifiek richten op Friesland. Zo is Noorderlink een vacatureplatform die zich richt op vacatures in Noord-Nederland. Op Noorderlink vind je echter voornamelijk vacatures in de zorg- en IT-branche.

Een andere handige online vacaturebank voor de provincie Friesland is Fryslandwerkt.nl. Op deze website kun je niet alleen vacatures vinden, maar ook informatie over solliciteren, stages en opleidingen. De vacatures op deze website zijn gericht op verschillende sectoren. Naast deze twee lokale vacaturebanken, kun je uiteraard ook gebruik maken van de populaire online vacaturebanken zoals Indeed, de Nationale vacaturebank en Monsterboard.

Social media

Een andere manier om vacatures te vinden in Friesland is via social media. Zo zijn er op Facebook verschillende lokale groepen of pagina’s te vinden die gericht zijn op vacatures in Friesland. Ook op Twitter is het mogelijk om vacatures te vinden, volg bijvoorbeeld hashtags zoals #vacaturesfriesland of #werkeninfriesland om op de hoogte te blijven van de laatste vacatures. Hetzelfde geldt voor Instagram. Zo kun je via hashtags zoeken naar vacatures in Friesland en kun je bedrijven en organisaties in de regio volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe vacatures.

Een ander veelgebruikt social media platform die gebruikt wordt voor het vinden van vacatures is LinkedIn. LinkedIn heeft een speciale sectie die is ingericht voor het plaatsen en vinden van vacatures: LinkedIn Jobs. Hier kun je filteren op onder andere locatie, functietitel en branche. Zo vind je eenvoudig vacatures die aansluiten bij jouw zoekcriteria. Van alle social media kanalen is LinkedIn het platform waar de meeste vacatures te vinden zijn.

Regionale kranten en media

Een andere handige manier voor het vinden van vacatures is via de lokale kranten en media. Regionale kranten worden vaak over het hoofd gezien wanneer het gaat om het vinden van vacatures. Toch kan het een handige bron zijn. In Friesland zijn verschillende kranten actief, zoals de Leeuwarder Courant en de Friesland Post. Deze kranten plaatsen regelmatig vacatures voor verschillende lokale bedrijven.

Uitzendbureaus

Wanneer je snel aan een baan wilt komen, dan kan het handig zijn om gebruik te maken van een uitzendbureau. Het voordeel aan uitzendbureaus is namelijk dat je over het algemeen snel aan het werk kunt. Maar, houd er wel rekening mee dat uitzendbureaus vaak vacatures hebben voor tijdelijk werk of parttime werk. Daarnaast richten de meeste uitzendbureaus zich voornamelijk op sectoren zoals horeca, logistiek en de bouw. Bekende uitzendbureaus in Friesland zijn onder andere Timing uitzendbureau, Abeos uitzendbureau, Start People en Actief Werkt!

Websites bedrijven

Je kunt ook rechtstreeks de website van bedrijven die in de regio actief zijn bekijken. Veel bedrijven plaatsen hun vacatures op hun eigen website voordat ze deze op externe vacaturebanken of bij uitzendbureaus plaatsen. De meeste bedrijven hebben een specifieke pagina op hun website waar ze vacatures plaatsen, deze vind je vaak onder kopjes zoals ‘vacatures’, ‘jobs’, ‘carrière’ en ‘werken bij’. Door regelmatig de websites van bedrijven te bezoeken, kun je snel op de hoogte blijven van nieuwe vacatures.

Google jobs

Ook vind je vacatures in Friesland via Google Jobs. Google Jobs is een zoekmachine van Google die speciaal is ontworpen voor het vinden van vacatures. Met Google Jobs kun je snel en gemakkelijk vacatures vinden op basis van locatie, functietitel en meer. Een voordeel van Google Jobs is dat het vacatures verzamelt van verschillende bronnen, waaronder vacaturebanken, uitzendbureaus en bedrijven die hun vacatures op hun eigen website plaatsen. Hierdoor heb je toegang tot een breed scala aan vacatures en kun je snel en gemakkelijk de vacatures vinden die bij jouw zoekcriteria passen. Het nadeel is dat je niet via het platform kunt solliciteren, je zult altijd worden doorverwezen naar het uitzendbureau of website waar de vacature geplaatst is.

Anderen bekeken ook: