Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek
  • Tips
  • Vacatures

Waar vind ik vacatures in Groningen?

Waar vind ik vacatures in Groningen?

Ben je op zoek naar een nieuwe baan in Groningen, maar weet je niet waar te beginnen met zoeken? Het vinden van interessante vacatures kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er meerdere manieren om de beste vacatures in Groningen te vinden. In deze blog delen we daarom enkele handige tips en bronnen die je kunnen helpen bij het vinden van vacatures in Groningen. Zo kun je snel de baan vinden waar je naar op zoek bent.

Apps

Tegenwoordig is onze telefoon onmisbaar geworden en het is dan ook niet verwonderlijk dat er vacatures op te vinden zijn. Solliciteren via je telefoon is ideaal omdat het op elk moment en op elke locatie mogelijk is. Swipe4Work is een handige vacature-app die zich richt op het vinden van vacatures in Groningen. Het is zeer gebruiksvriendelijk en met een paar eenvoudige stappen kun je al aan de slag. De app toont vacatures die overeenkomen met je voorkeuren en je kunt eenvoudig solliciteren door te swipen, vergelijkbaar met de manier waarop je gebruikt maakt van bijvoorbeeld Tinder. Een groot voordeel van Swipe4Work is dat je geen cv, sollicitatiebrief of motivatiebrief hoeft te schrijven. Deze zijn vaak nog wel verplicht wanneer je solliciteert via de online vacaturebanken. Naast Swipe4Work zijn er ook andere vacatureplatformen, zoals Indeed en LinkedIn, die mobiele apps hebben waarmee je vacatures kunt vinden.

Vacaturebanken

Er zijn verschillende websites waarop je vacatures in Groningen kunt vinden. Zo is Noorderlink een vacatureplatform die specifiek gericht is op Noord-Nederland. Op deze vacatureplatform vind je voornamelijk zorg- en ICT-vacatures. Ben je specifiek op zoek naar horeca vacatures in Groningen? Dan is de website van Horeca Groningen interessant. Naast deze twee online vacaturebanken, kun je uiteraard ook vacatures vinden op de populaire online platformen zoals Indeed, Monsterboard en de Nationale Vacaturebank. Je kunt op deze websites filteren op bijvoorbeeld locatie, branche en functietitel om zo gerichter te zoeken naar vacatures die bij jou passen.

Google jobs

Google kon natuurlijk niet achterblijven en is daarom gestart met Google Jobs. Google Jobs is een zoekmachine die speciaal is ontworpen om vacatures van verschillende bronnen, waaronder bedrijven, vacaturebanken en websites te verzamelen en weer te geven. Wanneer je in Google ‘vacatures Groningen’, ‘marketing vacatures Groningen’ of ‘HR-vacatures Groningen’ googled, krijg je direct de resultaten te zien. Met Google Jobs kun je ook filteren op bijvoorbeeld locatie, functietitel en salaris. Een nadeel van Google Jobs is dat je niet direct kunt solliciteren. In plaats daarvan word je doorgestuurd naar een website of een recruitmentbureau waar je de sollicitatieprocedure kunt starten.

LinkedIn

LinkedIn biedt verschillende manier voor het vinden van vacatures in Groningen. Een van deze manieren is LinkedIn Jobs. LinkedIn Jobs is een sectie op het platform waar je kunt filteren op onder andere locatie, functietitel en branche om zo vacatures te vinden die voldoen aan jouw zoekcriteria. Let wel op dat er soms ook vacatures worden getoond die buiten deze criteria vallen.

Een andere optie is om via bedrijfsprofielen op LinkedIn vacatures te vinden. Bedrijven plaatsen vaak hun vacatures op hun LinkedIn-profiel. Als je geïnteresseerd bent in een specifiek bedrijf, kun je hun LinkedIn-profiel bezoeken en de vacatures bekijken die ze hebben geplaatst. Daarnaast biedt LinkedIn de mogelijkheid om in contact te komen met recruiters en werknemers van bedrijven waar je graag zou willen werken, wat nieuwe en interessante kansen kan opleveren.

Krant en lokale media

In kranten en lokale media kun je ook vacatures vinden. Lokale kranten en media zoals Dagblad van het Noorden en RTV Noord plaatsen vaak vacatures voor bedrijven in Groningen en omgeving. Deze vacatures zijn vaak gericht op specifieke sectoren, zoals de zorg, techniek of onderwijs. Het voordeel van deze vacatures is dat ze vaak minder bekend zijn en minder concurrentie hebben dan vacatures op de grote vacaturebanken.

Uitzendbureaus

Een andere manier om vacatures te vinden in Groningen is via uitzendbureaus. Uitzendbureaus hebben vaak vacatures voor tijdelijk werk, parttime werk of voor specifieke sectoren, zoals de horeca, logistiek of bouw. Bekende uitzendbureaus in Groningen zijn onder andere Young Capital, Manpower, ActiefWerkt en 365Werk. Het voordeel van een uitzendbureau is dat je over het algemeen snel aan het werk kunt en ervaring kunt opdoen in verschillende sectoren. Een nadeel van het werken via een uitzendbureau kan zijn dat het werk vaak tijdelijk of op projectbasis is, wat kan leiden tot onzekerheid over de toekomst van je werk.

Bedrijven websites

Waar je ook vacatures kun vinden, is op de websites van bedrijven zelf. De meeste bedrijven hebben een speciale pagina op hun website waarop ze hun vacatures plaatsen. Vaak kun je deze pagina vinden door te zoeken naar “carrière”, “werken bij”, “vacatures” of “jobs”. Het handige aan deze websites is dat je naast vacatures ook direct meer informatie vindt over het bedrijf zelf. Het voordeel van solliciteren bij een bedrijf rechtstreeks via hun website is dat je een betere indruk krijgt van het bedrijf en je je sollicitatie specifiek kunt richten op de organisatie en de functie.

Anderen bekeken ook: