Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek
Functieomschrijving financieel administratief medewerker
Functieomschrijving financieel administratief medewerker
Functie

Financieel administratief medewerker

 • Finance

Als financieel administratief medewerker heb je een belangrijke rol binnen een organisatie of bedrijf. Je bent namelijk verantwoordelijk voor het bijhouden van de financiële administratie en het opstellen van financiële rapporten. Maar, wat houdt deze functie precies in en wat kun je verwachten qua salaris? In dit artikel gaan we dieper in op de functie van financieel administratief medewerker. Wat de taken en verantwoordelijkheden zijn en welke competenties en eigenschappen bij deze functie horen. Als laatst geven we nog een tip waar je de beste administratieve vacatures kunt vinden.

Wat is een financieel administratief medewerker?

Binnen een bedrijf of organisatie is de financieel administratief medewerker of de financieel administrateur verantwoordelijk voor het uitvoeren van financiële administratieve werkzaamheden. De administratief medewerker beheert de financiën en zorgt dat deze inzichtelijk zijn. Werkzaamheden zijn onder andere het bijhouden van financiële gegevens, het opstellen van facturen en het verwerken van betalingen. Een financieel administratief medewerker kan werkzaam zijn in verschillende soorten organisaties zoals non-profits, financiële instellingen, accountantskantoren en overheidsinstanties.

Wat doet een financieel administratief medewerker?

De financieel administratief medewerker voert administratieve werkzaamheden op het gebied van financiën uit. Dit kan het opstellen van financiële rapporten zoals de winst- en verliesrekening, balansen en financiële prognoses zijn. Maar ook het versturen en verwerken van facturen vallen onder de werkzaamheden van een financieel administrateur. Wat de exacte taken zijn, is afhankelijk van de grootte en de aard van het bedrijf waarvoor de financieel administrateur werkt. Maar over het algemeen omvatten de taken het volgende:

 • Opstellen van financiële rapportages: winst- en verliesrekeningen, balansen en jaarrekeningen
 • Bijhouden financiële administratie: facturen, betalingen en geldstromingen
 • Inzichtelijk maken van de financiën
 • Versturen en verwerken van declaraties, facturen en aanbetalingen
 • Archiveren financiële documentatie
 • Beheren personeels- en salarisadministratie
 • Beheren van kas- en bankrekeningen
 • Op de hoogte zijn van financiële wet- en regelgeving

Eigenschappen en competenties financieel administratief medewerker?

Om het werk van een financieel administratief medewerker goed uit te kunnen voeren, is nauwkeurigheid en oog voor detail van belang. Maar ook betrouwbaarheid en integriteit zijn belangrijke competenties in deze functie. Een financieel administrateur heeft namelijk te maken met bedrijfsgevoelige, financiële informatie. Andere eigenschappen en competenties die goed van pas komen bij deze functie zijn:

 • Detailgericht
 • Nauwkeurigheid
 • Communicatieve vaardigheden
 • Analytisch
 • Integer
 • Organisatorisch

Salaris financieel administratief medewerker

Het bruto fulltime salaris van een administratief medewerker ligt in Nederland rond de € 3.100 bruto per maand. Ben je startend in deze functie, dan zal het bruto salaris rond de € 2.200 per maand liggen. Heb je al enige jaren ervaring als financieel administrateur, dan kan het salaris oplopen tot zo’n € 4.000 bruto per maand. Uiteraard is het exacte salaris afhankelijk van verschillende factoren zoals werkervaring, kennis, regio en het bedrijf waarvoor de administrateur werkt.

Vacatures financieel administratief medewerker

Op zoek naar interessante vacatures voor financieel administratief medewerkers? Zoek dan niet verder maar download direct de Swipe4Work app in de App Store of Play Store. Je kunt hier eenvoudig solliciteren zonder cv, sollicitatiebrief of motivatiebrief! Maak in 2 minuten een profiel aan en administratieve vacatures die aansluiten bij jouw werkervaring, skills en voorwaarden worden getoond. Begin vandaag nog met het swipen voor jouw droombaan als financieel administratief medewerker.

Anderen bekeken ook:

Swipe gratis
naar je droombaan!

Onze app is volledig gratis voor jou. Bekijk video’s van de werkplekken en ontdek alle toffe werkgevers via onze app.

Swipe4Work is gratis Phone frame

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden.

Privacyverklaring