Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek
Functieomschrijving salarisadministrateur
Functieomschrijving salarisadministrateur
Functie

Salarisadministrateur

 • HR

De salarisadministrateur heeft een essentiële functie binnen een bedrijf of organisatie en draagt een grote verantwoordelijkheid. Een salarisadministrateur zorgt er namelijk voor dat alle medewerkers het loon tijdig en correct ontvangen. Maar dat is niet de enige verantwoordelijkheid die bij deze functie hoort. In dit artikel gaan we dieper in op de functie van een medewerker salarisadministratie. Wat zijn de taken en welke competenties zijn belangrijk in deze functie? Ook gaan we in op het salaris dat bij deze functie hoort. Tot slot geven we nog een tip waar je de beste salarisadministratie vacatures kunt vinden.

Wat is een salarisadministrateur?

Een salarisadministrateur, of medewerker salarisadministratie, is iemand die verantwoordelijk is voor de werkzaamheden rondom het salarisproces binnen een bedrijf of organisatie. Hier vallen zowel de administratie als het uitbetalen van lonen onder. Een salarisadministrateur is meestal werkzaam binnen de HR-afdeling en werkt nauw samen met onder andere de HR-medewerkers.

Wat doet een salarisadministrateur?

De voornaamste taak van een medewerker salarisadministratie heeft betrekking op de loonbetaling en de daarbij behorende administratie. Zo zorgt deze medewerker ervoor dat het salaris van het personeel correct en tijdig wordt betaald. Maar ook de bijkomende loonbelastingen en afdrachten die bij het salaris horen, vallen onder de verantwoordelijkheid van een medewerker salarisadministratie. De exacte taken van een salarisadministrateur zijn in de meeste gevallen afhankelijk van de grootte en complexiteit van het bedrijf waarin hij of zij werkzaam is. Veel voorkomende taken zijn in ieder geval:

 • Beheren personeelsgegevens; verzamelen, verwerken en controleren.
 • Berekenen salarissen van vaste en variabele loonelementen.
 • Registreren gemaakte uren en declaraties.
 • Zorgen dat het loon correct en op tijd wordt overgemaakt.
 • Loonaangiften voor de belasting voorbereiden.
 • Up-to-date blijven over laatste ontwikkelingen rondom belasting en wetgeving voor salarisadministratie.
 • Vragen beantwoorden van medewerkers over de loonstrook.
 • Opstellen van jaaropgaven

Eigenschappen en competenties salarisadministrateur

Nauwkeurigheid is een belangrijke competentie voor de functie van salarisadministrateur. Cijfers en informatie komen in grote getale voorbij en het is belangrijk dat medewerkers het juiste salaris tijdig uitbetaald krijgen. Naast nauwkeurigheid zijn er nog andere belangrijke competenties en eigenschappen van groot belang voor het goed kunnen uitvoeren van deze functie:

 • Analytisch vermogen
 • Kritisch denken
 • Omgaan met details
 • Cijfermatig inzicht
 • Onderzoekend vermogen
 • Goede communicatieve vaardigheden

Salaris salarisadministrateur

Naast het uitbetalen van het salaris, ontvangt een salarisadministrateur natuurlijk zelf ook salaris. In Nederland ligt het gemiddelde salaris van een medewerker salarisadministratie rond de € 3.000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Als junior salarisadministrateur kun je een startsalaris rond de € 2.400 bruto per maand verwachten. Heb je meerdere jaren ervaring, dan kun je senior salarisadministrateur worden en kun je een salaris van ongeveer € 4.000 bruto per maand verwachten.

Vacatures salarisadministrateur

Ben je salarisadministrateur en op zoek naar een nieuwe baan? Vacatures voor salarisadministrateur vind je eenvoudig op de app van Swipe4Work. Met Swipe4Work kun je snel en eenvoudig solliciteren zonder cv en sollicitatiebrief. Maak een profiel aan en binnen enkele minuten vind je vacatures die aansluiten bij jouw werkervaring, vaardigheden, eigenschappen en wensen. Begin vandaag nog met swipen tussen de vacatures en vind direct jouw nieuwe droombaan. Download de app via de App Store of Play Store en vind alle vacatures voor medewerkers in de salarisadministratie.

Anderen bekeken ook:

Swipe gratis
naar je droombaan!

Onze app is volledig gratis voor jou. Bekijk video’s van de werkplekken en ontdek alle toffe werkgevers via onze app.

Swipe4Work is gratis Phone frame