Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek
Functie

Sales Representative

  • Sales

Een sales representative, ook wel bekend als een verkoopvertegenwoordiger, is een professional die verantwoordelijk is voor het promoten en verkopen van producten of diensten van een bedrijf. Ze fungeren als het gezicht van de organisatie en bouwen relaties op met klanten om de verkoop te stimuleren en klanttevredenheid te waarborgen.

Wat doet een Sales Representative?

Een sales representative identificeert en benadert potentiële klanten om hen te informeren over de producten of diensten van het bedrijf. Ze geven presentaties, demonstraties en antwoorden op vragen van klanten om hen te helpen bij hun aankoopbeslissingen. Ze onderhandelen over contracten en voorwaarden, en sluiten verkoopdeals af om de omzet van het bedrijf te verhogen.

Daarnaast houden sales representatives klantgegevens en verkooprapporten bij, analyseren ze markttrends en klantbehoeften, en ontwikkelen ze strategieën om de verkoopdoelstellingen te bereiken. Ze werken nauw samen met andere afdelingen, zoals marketing en klantenservice, om ervoor te zorgen dat klanten tevreden zijn en dat hun feedback wordt gebruikt om producten en diensten te verbeteren.

Salaris van een Sales Representative

Het salaris van een sales representative kan variëren afhankelijk van ervaring, locatie, industrie en het type bedrijf waarvoor ze werken. Over het algemeen kan het salaris liggen tussen € 2.000 en € 4.500 bruto per maand voor een fulltime positie. Daarnaast kunnen sales representatives profiteren van bonussen, commissies en andere prestatiegerichte beloningen die hun totale inkomen aanzienlijk kunnen verhogen.

Eigenschappen en competenties Sales Representative

Uitstekende communicatieve vaardigheden en een overtuigende houding zijn essentieel om potentiële klanten te kunnen benaderen, presenteren en overtuigen. Goede onderhandelingsvaardigheden zijn belangrijk voor het afsluiten van verkoopdeals en het bereiken van win-win situaties.

Daarnaast is het belangrijk om klantgericht te zijn en een goed begrip te hebben van de behoeften en wensen van de klanten. Zelfmotivatie en doorzettingsvermogen zijn cruciaal om verkoopdoelstellingen te bereiken en succesvol te zijn in een competitieve omgeving. Ten slotte zijn organisatorische vaardigheden en het vermogen om gegevens te analyseren belangrijk voor het bijhouden van klantinformatie en het ontwikkelen van effectieve verkoopstrategieën.

Vacatures Sales Representative

Als je op zoek bent naar de beste Sales Representative vacatures, is Swipe4Work een handige app om te gebruiken. Met Swipe4Work kun je snel en eenvoudig solliciteren zonder een cv, sollicitatiebrief of motivatiebrief nodig te hebben. Door binnen enkele minuten een profiel aan te maken, kun je passende vacatures vinden die aansluiten bij jouw werkervaring, vaardigheden, eigenschappen en wensen. Download de app nu in de App store en de Google Play Store en ontdek alle beschikbare vacatures voor onder andere Sales Representative.

Swipe gratis
naar je droombaan!

Onze app is volledig gratis voor jou. Bekijk video’s van de werkplekken en ontdek alle toffe werkgevers via onze app.

Swipe4Work is gratis Phone frame