Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek
Functieomschrijving social media specialist
Functieomschrijving social media specialist
Functie

Social media specialist

 • Marketing

In deze moderne tijd, waar online aanwezigheid enorm belangrijk is, spelen social media specialisten een grote rol in de marketingwereld. Maar wat doen ze eigenlijk? Van Facebook tot Instagram, TikTok tot LinkedIn en Snapchat, een social media specialist is een soort marketeer die goed is met deze social media kanalen. In dit artikel gaan we dieper in op de functie van een social media expert. Wat de taken en verantwoordelijkheden zijn en welke competenties bij deze functie horen. Ook gaan we in op het gemiddelde salaris en geven we aan waar je de beste marketing vacatures kunt vinden.

Wat is een social media specialist?

Een social media specialist, of social media expert, is een online marketeer die gespecialiseerd is in social media zoals Facebook, Instagram, TikTok, LinkedIn en Snapchat. Een social media specialist is altijd op de hoogte van de laatste social trends en speelt hier op in met diverse marketingcampagnes. Als social media expert ben je verantwoordelijk voor het bedenken van strategieën, het uitwerken van campagnes en het creëren van content die aansluit bij de doelgroep. Een social media specialist is over het algemeen onderdeel van het marketingteam en werkt samen met verschillende marketeers zoals: copywriter, SEO-specialist, SEA-specialist en grafisch ontwerpers.

Wat doet een social media specialist?

Een social media specialist heeft als doel om zoveel mogelijk mensen te bereiken via de verschillende social media kanalen. Dit bereikt een social media expert door middel van het inzetten van social media campagnes. Het doel van de campagnes kan zijn om veel mogelijk traffic en/of leads te genereren of om de naamsbekendheid en imago te vergroten. De werkzaamheden van een social media specialist bestaan voornamelijk uit het bedenken, ontwikkelen en optimaliseren van social media campagnes. Dit kunnen campagnes zijn op kanalen zoals Instagram, Facebook, LinkedIn, X (voorheen Twitter) of TikTok. Een opsomming van de werkzaamheden van een social media expert:

 • Opzetten social media strategie
 • Ontwikkelen aantrekkelijke teksten, afbeeldingen en video’s
 • Opstellen contentkalender
 • Opzetten en optimaliseren advertentiecampagnes
 • Marktonderzoek en doelgroeponderzoek
 • Online interactie creëren
 • Volgen laatste social media trends
 • Campagne resultaten analyseren
 • Rapportages maken van resultaten
 • Samenwerken met influencers
 • Onderhouden verschillende social media kanalen

Eigenschappen en competenties social media specialist

Om goed te kunnen functioneren als social media specialist, zijn een aantal eigenschappen en competenties van belang. Zo is creativiteit bijvoorbeeld een belangrijke eigenschap. Het bedenken van aantrekkelijke en boeiende social media content is essentieel om de aandacht van de mensen te trekken en te behouden. Creativiteit speelt ook een belangrijke rol bij het produceren van afbeeldingen, video’s en teksten. Andere eigenschappen die van pas komen in deze functie zijn:

 • Innovatief
 • Conceptueel denken
 • Detailgericht
 • Schriftelijke vaardigheden
 • Nieuwsgierig
 • Communicatieve vaardigheden
 • Leergierig

Salaris social media specialist

In Nederland verdient een social media specialist gemiddeld € 3.400 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Voor een junior social media marketeer (minder dan 2 jaar ervaring) bedraagt het gemiddelde maandsalaris € 3.000 bruto per maand. Een medior social media specialist (3 tot 5 jaar werkervaring) kan een salaris rond de € 3.700 bruto per maand verwachten. Voor een senior social media expert (meer dan 5 jaar ervaring) ligt het salaris op € 4.000 per maand.

Vacatures social media specialist

Ben je social media specialist en op zoek naar een nieuwe baan? Dan kun je eenvoudig marketing vacatures vinden via de Swipe4Work-app. Download de app in de Play Store of in de App Store en swipe door interessante social media specialist vacatures. Vul simpelweg je werkervaring, vaardigheden en eigenschappen in en het algoritme zal geschikte marketing vacatures voor je selecteren. Solliciteren is nu nog gemakkelijker, omdat het opstellen van een cv of sollicitatiebrief niet eens nodig is!

Anderen bekeken ook:

Swipe gratis
naar je droombaan!

Onze app is volledig gratis voor jou. Bekijk video’s van de werkplekken en ontdek alle toffe werkgevers via onze app.

Swipe4Work is gratis Phone frame

Wij gebruiken cookies

Wij gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te bieden door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden.

Privacyverklaring