Download de app
Download de app Contact opnemen Terugbelverzoek
 • Tips

8 tips voor de perfecte LinkedIn-pagina

8 tips voor de perfecte LinkedIn-pagina

Een LinkedIn profiel is tegenwoordig een must-have wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan, wanneer je simpelweg nieuwe connecties wil aangaan en om te kunnen netwerken. Om een goede eerste indruk achter te laten bij mensen die jouw LinkedIn profiel bezoeken is het belangrijk dat je de juiste informatie weergeeft en professioneel overkomt. Toch zie je nog altijd vaak dat gebruikers van het platform hun account niet compleet op orde hebben. Waarom heb je een LinkedIn profiel zo nadrukkelijk nodig? En hoe kan jij je LinkedIn profiel professioneel inrichten? In deze blog vind je de acht belangrijkste tips om je LinkedIn-pagina naar een nieuw niveau te brengen.

Waarom heb je een LinkedIn-profiel nodig?

Voordat we in de 8 belangrijkste tips duiken, willen we je eerst duidelijk maken waarom je precies een LinkedIn-profiel nodig hebt. In de digitale tijd waarin we leven, is het bijna een essentiële stap voor elke professional: het aanmaken van een LinkedIn-profiel. Of je nu actief op zoek bent naar werk of al een baan hebt, een LinkedIn-profiel fungeert niet alleen als een online CV en vacaturebank, maar het is ook een krachtig middel om je professionele netwerk te onderhouden. Het biedt mogelijkheden om nieuwe contacten te leggen, deel te nemen aan netwerkevenementen en waardevolle netwerkgesprekken te voeren. Het opzetten van een LinkedIn-profiel is niet alleen een manier om jezelf te presenteren, maar het opent ook de deur naar een wereld van professionele kansen en groei.

De 8 belangrijkste LinkedIn tips

Het is dus belangrijk om een goede en professionele LinkedIn-pagina te hebben om meerdere redenen. Alleen hoe zorg je er dan voor dat jouw pagina compleet is en goed laat zien wie je bent en wat je doet? Verderop in de blog zullen we al deze acht belangrijkste tips om jouw profiel te optimaliseren toelichten.

 1. Professionele profielfoto
 2. Inhoudelijke headline
 3. Interessante samenvatting
 4. Actuele contactinformatie
 5. Duidelijke werkervaring
 6. Mooie aanbevelingen
 7. Persoonlijke URL
 8. Openbaar toegankelijk profiel

1. Professionele profielfoto

De cijfers spreken voor zich: LinkedIn-profielen met een foto worden maar liefst 30% vaker bezocht. Een goede LinkedIn-profielfoto is net zo cruciaal als een goed CV. Het is van groot belang dat je professioneel overkomt.

Voorbeelden van onprofessionele profielfoto’s die je beter kunt vermijden, zijn onder andere:

 • Feestfoto’s: Foto’s van wilde feestjes kunnen een onprofessionele indruk achterlaten.
 • Vakantiekiekjes: Hoewel vakanties geweldig zijn, zijn foto’s van jou op het strand niet geschikt voor een professioneel platform.
 • Groepsfoto’s: Het is verwarrend voor mensen die je niet kennen als ze moeten raden welk gezicht bij jou hoort.
 • Selfies: Hoewel selfies soms acceptabel zijn, kan een te informele selfie de verkeerde indruk wekken.
 • Ongepaste kleding: Zorg ervoor dat je kleding geschikt is voor de professionele sfeer. Te casual of te onthullende kleding kan afleiden van je professionaliteit.

Een goede vuistregel is om te kiezen voor een foto waarop je er representatief, vriendelijk en professioneel uitziet, zodat je een positieve eerste indruk maakt op potentiële werkgevers en connecties.

2. Inhoudelijke headline

Het is een van de eerste dingen die opvalt op LinkedIn: de headline, ook wel de kopregel genoemd. Standaard vult LinkedIn hier je huidige functietitel en werkgever in, maar het is veel effectiever om zelf een pakkende headline te schrijven. Beschouw het als de perfecte gelegenheid om jezelf, je diensten, of op zijn minst de nieuwsgierigheid van lezers te wekken en hen aan te moedigen je profiel te bekijken.

Voorbeelden van sterke LinkedIn headlines kunnen zijn:

 • “Resultaatgerichte Digital Marketing Strateeg | Expert in SEO en Content Creatie”
 • “Passie voor Duurzaamheid | Consultant voor Groene Bedrijfsstrategieën en Milieubewuste Innovaties”
 • “Human Resources Professional | Gedreven om talent te ontwikkelen en bedrijfsculturen te versterken”
 • “Creatieve Woordkunstenaar | Copywriter die verhalen tot leven brengt voor merken met impact”

Deze voorbeelden bevatten vaardigheden, passiegebieden en/of prestaties die onmiddellijk de aandacht trekken en een beeld geven van wat je te bieden hebt. Het doel is om nieuwsgierigheid op te wekken en mensen aan te moedigen verder te lezen.

3. Interessante samenvatting

De samenvatting op LinkedIn, ook wel de ‘summary’, biedt een uitgelezen kans om meer van jezelf te laten zien. Het is als een persoonlijke ‘elevator pitch’, waarmee opdrachtgevers, recruiters en potentiële werkgevers direct kunnen begrijpen waarom jij de geschikte kandidaat bent. Door een boeiend verhaal te creëren in je samenvatting, kunnen belangrijke steekwoorden van je functie, branche of doelgroep worden benadrukt, wat resulteert in een hogere zichtbaarheid in LinkedIn-zoekresultaten. Overweeg het toevoegen van een quote of inspirerend filmpje om extra aandacht te trekken.

Hoe je je LinkedIn-samenvatting opbouwt:

 • Wie: Laat zien wie je bent als persoon, wat je drijft en wat jou uniek maakt. Bijvoorbeeld: “Ik ben een gedreven marketingprofessional met een passie voor het creëren van boeiende verhalen en het bouwen van sterke merken.’’
 • Wat: Beschrijf wat je doet en benadruk voorbeelden van je ambities en wat je te bieden hebt. Bijvoorbeeld: “Ik help bedrijven hun online aanwezigheid te versterken door middel van strategische marketingcampagnes en contentcreatie.”
 • Waarom: Leg uit waarom je doet wat je doet en waar je energie van krijgt. Bijvoorbeeld: ‘’Ik geloof in de kracht van effectieve communicatie en zie de impact die het kan hebben op het succes van het bedrijf.
 • Persoonlijke afsluiting: Sluit af met een persoonlijke noot die je karakter weerspiegelt, voeg een duidelijke call to action toe en eventueel je contactinformatie voor direct contact. Bijvoorbeeld: “In mijn vrije tijd ben ik een enthousiaste fotograaf en ben altijd open voor een gesprek over nieuwe projecten. Laten we verbinden!”

Door je samenvatting op deze manier te structureren, maak je een sterk en boeiend verhaal dat de aandacht trekt en een blijvende indruk achterlaat bij degenen die je profiel bezoeken.

4. Actuele contactinformatie

Het gebruik van actuele contactinformatie op je LinkedIn-pagina is van essentieel belang voor een effectieve professionele online aanwezigheid. Door up-to-date contactgegevens te verstrekken, vergroot je de bereikbaarheid voor potentiële werkgevers, collega’s en zakelijke connecties. Dit niet alleen om kansen voor samenwerking te maximaliseren, maar ook om je geloofwaardigheid te behouden. Het biedt een directe manier voor anderen om contact met je op te nemen, wat vooral cruciaal is als je open staat voor nieuwe carrièrekansen, zakelijke samenwerkingen of simpelweg om je professionele netwerk uit te breiden. Kortom, actuele contactinformatie versterkt je professionele toegankelijkheid en vergemakkelijkt waardevolle connecties.

5. Duidelijke werkervaring

Het helder presenteren van je werkervaring op LinkedIn is van cruciaal belang voor een krachtig professioneel profiel. Het biedt een overzicht van je carrièretraject, wat essentieel is voor anderen om je professionele geschiedenis te begrijpen. Deze duidelijkheid draagt bij aan een professionele uitstraling en versterkt je geloofwaardigheid bij potentiële werkgevers, collega’s en connecties.

Een heldere werkervaring vergemakkelijkt ook het werk van werkgevers en recruiters, die snel moeten kunnen beoordelen of je achtergrond overeenkomt met hun behoeften. Het biedt gemeenschappelijke punten voor gesprekken en kan zelfs als inspiratie dienen voor waardevolle netwerkgesprekken.

Daarnaast optimaliseert een overzicht van je werkervaring met relevante trefwoorden je LinkedIn-profiel voor zoekmachines, waardoor je beter vindbaar bent voor mensen die specifieke vaardigheden of ervaring zoeken. Bovendien toont het je professionele groei in de loop der jaren en nodigt het anderen uit om van je ervaringen te leren.

Je zou kunnen overwegen om je CV op LinkedIn te plaatsen, maar dit is niet heel gebruikelijk. Mensen die je profiel bekijken kunnen je CV dan downloaden vanaf je LinkedIn-profiel en direct al je werkervaring zien. Maar hier kleven ook nadelen aan, zoals dat bedrijfsgevoelige informatie dan ook voor iedereen zichtbaar is.

6. Mooie aanbevelingen

Denk bijvoorbeeld eens aan een product review: de ervaring van een gebruiker weegt vaak zwaarder voor potentiële kopers dan de specificaties van het product zelf. Op LinkedIn fungeren aanbevelingen als een krachtig getuigenis van je professionele kwaliteiten. Ze bieden geloofwaardigheid en versterken het vertrouwen van potentiële werkgevers of zakelijke connecties in jouw capaciteiten. Het is als een aanvullend laagje bewijsmateriaal dat je vaardigheden en betrouwbaarheid onderstreept.

Allereerst bieden deze aanbevelingen een objectieve blik op je professionele competenties. Het zijn als het ware persoonlijke referenties die je kwalificaties onderstrepen en een positieve indruk achterlaten bij mensen die je profiel bekijken. Werkgevers hechten vaak waarde aan de mening van collega’s omdat het een realistisch beeld schetst van je bijdrage aan het team.

Bovendien geven aanbevelingen een meer persoonlijke dimensie aan je professionele verhaal. Ze voegen menselijkheid toe aan de lijst met functietitels en werkervaring, waardoor je profiel meer inzicht geeft in wie je bent als collega en professional.

7. Persoonlijke URL

Het creëren van een persoonlijke URL op LinkedIn is uiterst gunstig voor een professionele online aanwezigheid. Deze aangepaste URL, bestaande uit je naam, maakt je profiel gemakkelijk te vinden en te delen. Het verhoogt de professionaliteit, vereenvoudigt de link-communicatie en verbetert je online zichtbaarheid.

Een voorbeeld van een goede LinkedIn URL kan zijn: www.linkedin.com/in/voornaam-achternaam. Het gebruik van je eigen naam maakt het gemakkelijk te onthouden, professioneel en zorgt voor een nette uitstraling bij het delen van je LinkedIn-profiel. Het vermijden van willekeurige tekens of cijfers maakt de URL schoon en gemakkelijk te communiceren.

8. Openbaar toegankelijk profiel

Hoewel het voor de hand liggend lijkt, moet je ervoor zorgen dat cruciale informatie op je LinkedIn-profiel openbaar toegankelijk is. Het hebben van een openbaar profiel is van onschatbare waarde als je wilt dat recruiters contact met je opnemen en je profiel zichtbaar wordt bij relevante zoekopdrachten. Een openbaar LinkedIn-profiel vergroot niet alleen je vindbaarheid binnen LinkedIn, maar ook in populaire zoekmachines zoals Google en Bing. Het biedt een bredere online aanwezigheid en maakt het gemakkelijker voor anderen om snel en moeiteloos inzicht te krijgen in je professionele achtergrond.

Op zoek naar een nieuwe baan?

Inmiddels heb je de nodige kennis verzameld over hoe je je LinkedIn profiel kan verbeteren. Ben je momenteel op zoek naar een nieuwe baan? Download dan direct de app van Swipe4Work in de App Store of Play Store. Met de Swipe4Work-app vind je eenvoudig passende vacatures op basis van jouw vaardigheden, eigenschappen en wensen. Swipe door passende vacatures en vind jouw droombaan.