Functieomschrijving sales support medewerker

Sales Support Medewerker

Een sales support medewerker speelt een cruciale rol binnen de salesafdeling van een bedrijf, waarbij ze verschillende taken uitvoeren. Maar wat zijn de taken van een sales support medewerker precies? In deze blog zullen we dieper ingaan op de taken en verantwoordelijkheden van een sales support medewerker. Daarnaast zullen we kijken naar de belangrijkste eigenschappen en competenties die nodig zijn voor deze functie, evenals het gemiddelde salaris in Nederland.

Wat is een sales support medewerker?

Een sales support medewerker of sales support specialist is werkzaam op de salesafdeling binnen een bedrijf of organisatie. Deze werkt nauw samen met commerciële medewerkers zoals accountmanagers en binnendienst medewerkers. De support medewerker heeft vaak een ondersteunde rol op de afdeling en helpt bij het volledige verkooptraject, dus vanaf het eerste contact met de klant tot aan de uiteindelijke facturatie. De sales medewerker houdt zich bezig met zowel administratieve als operationele ondersteuning binnen het sales team en heeft als doel om het verkoopproces zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Een sales support specialist kan werkzaam zijn bij verschillende bedrijven zoals e-commerce bedrijven, groothandels of financiële instellingen.

Wat doet een sales support medewerker

De sales support medewerker heeft een veelzijdige rol binnen het sales team. Ze bieden voornamelijk ondersteuning en nemen zowel administratieve als operationele taken op zich. Dit omvat het verwerken van bestellingen en offertes, evenals het communiceren met verschillende klanten. Sales support medewerkers proberen nieuwe klanten aan te trekken en ondersteunen tegelijkertijd bestaande klanten. Onder de werkzaamheden van een sales support specialist vallen onder andere:

 • Bestellingen en offertes verwerken
 • Klanten adviseren bij aanschaf producten en/of diensten
 • Klanten helpen en vragen beantwoorden
 • Nieuwe klanten binnenhalen
 • Klantgegevens bijwerken in databases
 • Rapporten en cijfers maken over de verkoop
 • Assisteren bij het maken van reclamemateriaal
 • Betalingen opvolgen en facturen maken
 • Helpen bij het organiseren van evenementen om te verkopen
 • Samenwerken met het sales team om verkoopdoelen te halen
 • Rapporteren aan de sales manager

Eigenschappen en competenties sales support medewerker

Om de functie van sales support medewerker goed uit te kunnen voeren, zal deze over een aantal eigenschappen en competenties moeten beschikken. Zo is een goede commerciële instelling van belang. Het doel van de sales afdeling, en dus de sales support medewerker, is namelijk om zoveel mogelijk sales te genereren en zo de verkoopdoelstellingen te halen. Andere belangrijk eigenschappen en competenties die van pas komen in deze functie zijn:

 • Communicatieve vaardigheden
 • Klantgericht
 • Samenwerken
 • Resultaatgericht
 • Proactief
 • Probleemoplossend vermogen

Salaris sales support medewerker

Het gemiddelde salaris van een sales support medewerker in Nederland ligt rond de € 3.000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Als junior sales support medewerker start je met een salaris van ongeveer € 2.100 bruto per maand. Dit bedrag kan oplopen tot zo’n € 3.500 per maand wanneer er meer werkervaring op wordt gedaan. Het exacte salaris van een sales support medewerker kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie, het bedrijf, de branche, de ervaring van de medewerker en het takenpakket. In salesfuncties is het gebruikelijk om met targets te werken. Als deze verkoopdoelstellingen worden bereikt, wordt er meestal een bonus uitgekeerd bovenop het basissalaris

Vacatures sales support medewerker

Op zoek naar sales support medewerker vacatures? Zoek dan niet verder, maar download direct de Swipe4Work app in de App Store of Play Store. Op de Swipe4Work app vind je meerdere interessante sales support medewerker vacatures. Je kunt eenvoudig solliciteren zonder cv en sollicitatiebrief. Maak een profiel aan, selecteer je vaardigheden, eigenschappen en werkervaring en het unieke algoritme zorgt voor sales vacatures op maat. Solliciteer vandaag nog en ontdek hoe eenvoudig je een nieuwe baan als sales medewerker kunt vinden.

Anderen bekeken ook: